Ingeborg Kuys

Eigenaar en schrijfster

Ingeborg Kuys

Mijn naam is Ingeborg Kuys. Ik ben geboren op 6 maart 1966, getrouwd met Erik en  trotse moeder van Mijke, Dirk, Gijs en Mees. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als leerling-verpleegkundige, heb ik als directiesecretaresse, veertien jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Totaal anders, maar ook dat was een grote leerschool. In die snelle wereld leerde ik prioriteiten stellen, commercieel en efficiënt te denken en dat tijd werd omgezet in geld. Niet zeuren, maar aanpakken dus.

Na tien jaar thuis te hebben gezorgd voor onze kinderen, ben ik (na een lange periode van ziek zijn) in 2005 begonnen met de studie HBO-Verpleegkunde. In diezelfde periode heb ik mijn eerste boek geschreven: de autobiografie Vreemde kronkels & De wervelwind, die gaat over mijn darmziekte colitis ulcerosa. Vanwege de drukte rondom dat eerste boek, de toenemende tekstschrijverswerkzaamheden, en mijn fysieke problemen, heb ik de studie na twee jaar jammer genoeg voortijdig moeten beëindigen. Nadien bleek echter juist die kennis van en ervaring met de gezondheidszorg, in combinatie met de ervaring in het bedrijfsleven ideaal: empathie en commercie blijkt een prachtig samenspel!!

Hierna verschenen mijn ander boeken voor volwassenen. In november 2011 debuteerde ik als kinderboekenschrijfster en begaf ik mij op een veel breder terrein dan alleen maag-/darm-lever problemen zoals inspanningsastma, groeihormoon, obesitas en prikangst. Voor volwassenen schreef ik verder over Alzheimer en tand-implantologie. Ik geef presentaties en gastlessen door het hele land en sta regelmatig op congressen en beurzen. Ik kreeg ruime aandacht van de media en sprak met enkele bekende Nederlanders.

Inmiddels wordt alweer hard gewerkt aan allerlei nieuwe ideeën. Dat doe ik samen met een vast team mensen die mij enorm motiveren en stimuleren om het onderste uit de kan te halen. Ik geniet enorm van mijn werk. Het heeft mij in de loop der jaren op meerdere vlakken steeds beter gemaakt!

 

Gerry Frowijn

Tekstredacteur

Ik ben geboren in 1954, getrouwd met Jos, moeder van twee kinderen en oma van twee kleinkinderen. Als oud-onderwijzeres en oud-verkoper van boeken heb ik werkelijk van álles met de Nederlandse taal. Met Renkema en het groene boekje binnen bereik, zoek ik dan ook vaak door tot ik weet hoe iets op de enige en juiste wijze moet worden (op)geschreven. Ik ben al vanaf de tijd van Vreemde kronkels (2005) degene die de teksten die Ingeborg schrijft, redigeert, om samen met haar tot het allerbeste resultaat te komen.
Ingeborg en ik hebben een kort lijntje. Vragen van haar kant of de mijne kunnen daarom altijd snel worden beantwoord en dat leidt tot een fantastische, maar bovenal heel leuke samenwerking!

 

Gerard Kuys

Financiële zaken, orderverwerking en tekstredacteur

Sinds het begin van haar schrijfwerk help ik mijn dochter Ingeborg, op meerdere vlakken. Ik verwerk de bestellingen van boeken, maar doe ook haar gehele boekhouding. Uiteraard altijd in overleg met de accountant die de eindcontrole uitvoert. Als oud hoofdonderwijzer en boekenfreak lees ik ook vaak de manuscripten van Ingeborg en/of anderen door en denk ik mee of deze interessant genoeg zijn voor uitgave. Daarnaast mag ik de eindresultaten van de samenwerking tussen Ingeborg en Gerry nog een allerlaatste keer keuren. Ik ben geboren op 13 augustus 1939 en heb naast Ingeborg nog een dochter, Angelique. Samen met mijn vrouw Ria zijn wij de trotse grootouders van maar liefst zeven kleinkinderen!

 

Medify clarifying healthcare

Samenwerkende partner in apps

Medify is opgericht door een en dezelfde oprichter, als medische poot van het bedrijf INDG. INDG heeft inmiddels een gevestigde naam in digitale visualisatie en softwareontwikkeling en kan indrukwekkende organisaties als Philips, Audi, Nike en Vodafone tot hun vaste klantenkring rekenen. De focus van INDG ligt echter op consumentenproducten. In Medify voeren zij hun expertise door binnen de gezondheidszorg. De app voor volwassenen waarmee zij twee jaar geleden startten wordt inmiddels door bijna de helft van alle ziekenhuizen gebruikt. Het doel van Medify is om de communicatie naar patiënten te verhogen met behulp van digitale visualisatie.

Vanaf maart 2015 is er een samenwerking begonnen en gewerkt aan de realisatie van de allereerste unieke en zorginnovatieve kinder zorg web app. Aan de hand van Obbe worden kinderen voorbereid op een afspraak op de kinderpoli en/of een opname op de kinderafdeling. De 3D animaties werden gemaakt door de makers van SpongeBob en Medisch Spectrum Twente start deze pilot vanaf 13 december 2016. Vanaf dit moment kan deze op maat gemaakte Obbe app worden aangekocht en ingezet door alle zorgverleners in Nederland. Heeft u interesse? Mailt u dan naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .